Advies en Begeleiding

hout-timmerman-pntmaatwerkU wilt zelf bouwen of verbouwen. Dan kan ik u adviseren en uitleggen hoe het in zijn werk gaat en dat proces in zijn geheel begeleiden zonder echt zelf te bouwen.

Om idee├źn om te zetten in praktisch haalbare uitvoeringen is het nodig om op de hoogte te zijn van de bouwtechnische mogelijkheden, de voor handen zijnde materialen en welke deskundigen betrokken kunnen of dienen te worden en in welke volgorde.

Het kan prettig zijn om met iemand met meer bouwervaring hierin te betrekken. Ik kan met u meekijken en meedenken. Ik kan alternatieven aandragen of uw idee vertalen in een concreet plan. Hierbij kan ik u helpen door u gebruik te laten maken van mijn netwerk van betrouwbare bouw-experts waardoor veel vervelende situaties voorkomen kunnen worden. Ik kan ook zien of uitvoeringen goed gebeurt zijn of dat u ergens zeker op terug moet komen om problemen te voorkomen. Niet alles is te voorkomen maar door een kritische blik en snelle terugkoppeling is de kans van slagen wel groter.

Ik kan u helpen de volgorde te bepalen terwijl u de stappen zelf zet maar ik kan ook werk uit handen nemen. Samen kunnen we zoeken naar een goede balans om samen tot een uitvoerbaar plan te komen en uiteindelijk tot een naar tevredenheid uitgevoerd (ver)bouwproject.

De mate van begeleiding en de manier van adviseren is uiteraard in overleg, maatwerk.

We stellen samen vast waaruit de begeleiding zal bestaan, we verdelen het project in fases en stellen daarin vast wat de verwachtingen zijn bijv. hoe vaak zal ik op het werkelijke bouwproject te zien zal zijn, hoeveel gesprekken zullen plaatsvinden en hoe we contact houden over de vorderingen. Ik maak eerst een offerte hiervan.

Tussentijds kunt u natuurlijk vragen stellen die ik zo snel mogelijk op een geschikt moment zal beantwoorden. Zo stellen we een globaal contractje op voor de bouwperiode of per fase. Dit is steeds een afgebakend bedrag met een bespreekbare meerprijs bij onverwachte situaties.

Daardoor is het voor u duidelijk hoeveel kosten u kwijt zult zijn aan begeleiding van mij.